Haveplaner

Mange afholder sig fra at få lavet en haveplan fra start. Det er en udgift, som man helst vil spare. Men det er dyrt at anlægge en have – og endnu dyrere, hvis en masse skal ændres løbende, fordi det ikke fungere. Godt havedesign sparer penge. Ved at investere i en haveplan fra start, så har man den rigtige ramme. Man undgår dyre fejlkøb – eller at ende med et resultat, som ikke rigtigt fungerer.

Jeg laver haveplaner, som de viste. Planen tegnes i hånden på manifold papir. Man får en råskitse af haveplanen tilsendt på mail, hvor man har mulighed for at komme med tilføjelser eller rettelser. Herefter rentegnes haveplanen. Udover selve haveplanen modtager I en fil med en liste over de brugte planter, inspirationsfotos og gode råd. En haveplan med fokus på den overordnede struktur i haven indeholder som udgangspunkt alene navngivne træer, buske og klatreplanter. Planer over bede indeholder en udførlig liste over bedets vækster, herunder buske, stauder, klatreplanter, roser, sommerblomster og løgplanter.

Alle haveplaner ledsages af et katalog (digital fil), som udover plantelister også indeholder fotos af materialer og elementer i en stil, som vil passe til jer og jeres hus/have. Filen indeholder også generelle kommentarer og gode råd, som er relevante for jeres haveplan.

Når haveplanen er tegnet rent, bliver den tilsendt som foto på mail sammen med filen. Haveplanen bliver efterfølgende sendt via almindelig post. Hvis dI har brug for det kan vi gennemgå haveplanen via mail eller telefon. Det er også muligt, at vi gennemgå den sammen hjemme hos jer.

Forløbet ved udarbejdelse af en haveplan med godt havedesign.

Normalt starter en haveplan med, at vi mødes hjemme hos jer til en havekonsultation, hvor jeg ser på grunden – dens placering, størrelse, eksisterende beplantning, typen af hus etc. Vi snakker om hvad haven skal kunne for jer – fx. at I ønsker afskærning mod vejen, drømmer om en pergola, en frugthave eller noget andet. Jeg spørger også ind til hvilken stil, som I gerne vil have, hvor meget tid I vil bruge på at passe haven etc. Det er en stor fordel, hvis I allerede før vores møde har fremsendt en målbar tegning over hus og have i forholdet 1:100, samt evt. diverse fotos at den stil, som I ønsker jer. Hvis I ikke er helt sikre på hvilken stil, I godt kunne tænke jer, at haven skulle have – så snakker vi om det og jeg kommer med nogle forslag, afhængig af husets udseende og familiens behov. Hvis I ikke er i besiddelse af en målbar tegning, tager jeg de nødvendige mål i forbindelse med havekonsultationen.

I kan selv vælge, hvor detaljeret haveplanen skal være. Man kan nøjes med en haveplan, som indeholder de store elementer – haverum og placering af bede, træer, buske etc., og så hen ad vejen finde ud af hvilken beplantning, I præcist vil have.
Man kan få en udvidet haveplan med alt inkl. plantelister for de enkelte bede – eller en løsning midt imellem. En planteliste indeholder også fotos af planterne og deres højde, blomstring etc. Prisen for en udvidet haveplan aftales særskilt.
Nedenfor kan I se nogle eksempler på en haveplan. Udfordringen og opgaven er altid forskellig, men altid spændende.
Priser kan I finde her.

Har du lyst til at få lavet en haveplan, så kontakt mig her

Planen her er til en her nyanlagt have. Huset var nybygget og der var lagt jordvarme ned. Jordvarme medfører forholdsvis store begrænsninger i anlægget af haven. Man må ikke grave dybere end 50 cm. ned og der må ikke være skygge, der hvor kablerne er placeret.

Dette er en haveplan til en parcelhushave på godt og vel 500 m2. Haven havde i forvejen en masse lækre elementer og den del gamle smukke træer. Kunden havde et ønske om en stor køkkenhave med rene linier. Haven tilhører en børnefamilie og det var vigtigt for dem, at den eksisterende trampolin forblev placeret, hvor den var. Løsningen blev at pakke den ind i høj, blød beplantning.

Dette er en plan over min private kolonihave på knap 400 m2. Der er plads til en masse, men det forudsætter, at man gerne vil have en “fyldt” have. I denne have er der frugthave, havebassin, bigård, potte-shed, to pergolaer, et drivhus, terrasse syv siddepladser/bænke og en masse bede.

Dette er også en haveplan for en kolonihave på cirka 350 m2. Grunden havde store niveauforskelle og kunden ville gerne have et stort område til frugt – og køkkenhave, ligesom der også skulle placeres et kommende skur. Planen tog udgangspunkt i den opbygning, som haven allerede havde, så forholdsvis små ændringer fik haven til at hænge sammen som en helhed.

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!