Haveplaner

Mange afholder sig fra at få lavet en haveplan fra start. Det er en udgift, som man helst vil spare. Men det er dyrt at anlægge en have – og endnu dyrere, hvis en masse skal ændres løbende, fordi det ikke fungere. Godt havedesign sparer penge. Ved at investere i en haveplan fra start, så har man den rigtige ramme. Man undgår dyre fejlkøb – eller at ende med et resultat, som ikke rigtigt fungerer.

 

Jeg laver haveplaner, som de viste. Planen tegnes i hånden på manifold papir eller kraftigt tegnepapir. Man får en råskitse af haveplanen tilsendt på mail, hvor man har mulighed for at komme med tilføjelser eller rettelser. Herefter rentegnes haveplanen. Udover selve haveplanen modtager I en fil med en liste over de brugte planter, inspirationsfotos og gode råd. En haveplan med fokus på den overordnede struktur i haven indeholder som udgangspunkt alene navngivne træer, buske og klatreplanter. Planer over bede indeholder en udførlig liste over bedets vækster, herunder buske, stauder, klatreplanter, roser, sommerblomster og løgplanter.

Alle haveplaner ledsages af et katalog (digital fil), som udover plantelister også indeholder fotos af materialer og elementer i en stil, som vil passe til jer og jeres hus/have. Filen indeholder også generelle kommentarer og gode råd, som er relevante for jeres haveplan.

Når haveplanen er tegnet rent, bliver den tilsendt som foto på mail sammen med filen. Haveplanen bliver efterfølgende sendt via almindelig post. Hvis dI har brug for det kan vi gennemgå haveplanen via mail eller telefon. Det er også muligt, at vi gennemgå den sammen hjemme hos jer.

Udarbejdelse af en haveplan

Forud for en haveplan har jeg været hjemme hos jer til en havekonsultation.

I forbindelse med selve udarbejdelsen af haveplanen skal I have fremsendt en målbar tegning af grunden med indplacering af havens faste elementer, dvs. hus, skure mv. Hvis I ikke har sådan en tegning vil jeg skulle måle haven op, hvilket med medføre en merpris svarende til timeforbruget.

I kan selv vælge, hvor detaljeret haveplanen skal være. Man kan starte med en haveplan, som indeholder de store elementer – haverum og placering af bede, træer, buske etc., og så hen ad vejen finde ud af hvilken beplantning, I præcist vil have. I kan også vælge en detaljeret haveplan fra start.
En udvidet haveplan indeholder, udover en fil med de større vækster, også plantelister over de enkelte bede. En planteliste indeholder fotos af planterne og deres højde, blomstring etc. Prisen for en udvidet haveplan aftales særskilt.

Eksempler

Nedenfor kan I se nogle eksempler på en haveplan. Udfordringen og opgaven er altid forskellig, men altid spændende.

Priser

Priser kan I finde her.

Har du lyst til at få lavet en haveplan, så kontakt mig her

Planen her er til en her nyanlagt have. Huset var nybygget og der var lagt jordvarme ned. Jordvarme medfører forholdsvis store begrænsninger i anlægget af haven. Man må ikke grave dybere end 50 cm. ned og der må ikke være skygge, der hvor kablerne er placeret.

Dette er en haveplan til en parcelhushave på godt og vel 500 m2. Haven havde i forvejen en masse lækre elementer og den del gamle smukke træer. Kunden havde et ønske om en stor køkkenhave med rene linier. Haven tilhører en børnefamilie og det var vigtigt for dem, at den eksisterende trampolin forblev placeret, hvor den var. Løsningen blev at pakke den ind i høj, blød beplantning.

Dette er en plan over min private kolonihave på knap 400 m2. Der er plads til en masse, men det forudsætter, at man gerne vil have en “fyldt” have. I denne have er der frugthave, havebassin, bigård, potte-shed, to pergolaer, et drivhus, terrasse syv siddepladser/bænke og en masse bede.

Dette er også en haveplan for en kolonihave på cirka 350 m2. Grunden havde store niveauforskelle og kunden ville gerne have et stort område til frugt – og køkkenhave, ligesom der også skulle placeres et kommende skur. Planen tog udgangspunkt i den opbygning, som haven allerede havde, så forholdsvis små ændringer fik haven til at hænge sammen som en helhed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!