Haveplaner og haveskitser

En god haveplan betaler sig…..

 

Haveplan under udarbejdelse

 

  • Kunne du tænke dig, at dit hus og have hang bedre sammen?
  • Kunne du tænke dig en smuk have, som ikke krævede meget arbejde?
  • Har du svært ved at skabe hyggelig rum i haven?
  • Er du træt af at spilde penge på planter, der dør?
  • Mangler du hyggelige siddepladser i haven?

Hvis du kan svare ja til bare eet af spørgsmålene, så er haverådgivning eller en haveplan eller en haveskitse fra Gardening by Hall en god idé.

Mange afholder sig fra at få lavet en haveplan fra start. Det er en udgift, som man helst vil spare. Men det er dyrt at spilde penge på planter, der dør – eller at anlægge en have, der ikke fungerer. Godt havedesign sparer penge. Ved at investere i en haveplan eller haveskitse fra start, har man den rigtige ramme. Du behøver ikke nødvendigvis at omlægge hele haven på een gang. Med en god haveplan eller skitse i hånden kan du skabe haven lidt ad gangen i dit eget tempo.

Den rette haveplan sikrer en smuk have helt efter dit ønsker og behov. Som havedesigner hjælper jeg dig med at finde din personlige have-stil, så dit hus og have hænger stilmæssigt sammen. På den måde bliver haven en forlængelse af dit hus.

Haveplaner & haveskitser

En haveskitse er en detaljeret og målbar tegning af haven. I planen indgår havens rum, siddepladser, strukturelle elementer, fx. en pergola, samt større beplantning, herunder navngivne træer, buske og klatreplanter. En haveskitse indeholder ikke angivelse af beplantningen i havens bede.

En haveplan er en detaljeret og målbar farvelagt tegning af haven. En haveplan er en fuld tegning, der udover havens strukturelle elementer og større beplantning, også indeholder en angivelse af beplantningen i havens bede.

Sammen med haveplanen har du også mulighed for at få udarbejdet en elektronisk fil, som indeholder gode råd vedrørende haveplanens indhold, samt fotos og oplysninger om træer, buske og klatreplanter, som er valgt til din have. Filen indeholder desuden fotoillustration af forslag til relevante elementer, fx. en pergola, en bestemt type hegn mv. Dette katalog er et tilvalg.
Haveplaner og haveskitser tegnes i hånden på kraftigt tegnepapir og lamineres. Haveplanen eller haveskitsen tilsendes som foto på mail -eventuelt sammen med katalog-filen. Haveplanen bliver efterfølgende sendt via almindelig post i en kraftig katonmappe. Haveplanen eller skitsen kan evt. efterfølgende gennemgås via telefon eller ved personligt møde.
Med en haveplan og haveskitse i hånden kan du gå direkte igang med at plante. Du kan også vælge, at jeg hjælper dig med at placere planterne på rette sted. Jeg udfører dog ikke grave- eller plantearbejde, men kan hjælpe dig med at finde en, der gør, hvis du ønsker det.

Kontakt

Har I lyst til at høre nærmere, så kontakt mig her

Eksempler

Nedenfor kan I se nogle eksempler på en haveskitse.
Haveskitse

Haveskitse til kolonihave

 

Haveplan uden græs

Haveplan uden græs på vej til en kunde. Haven er en fritidshave på 500 m2.

 

Planen her er til en her nyanlagt have. Huset var nybygget og der var lagt jordvarme ned. Jordvarme medfører forholdsvis store begrænsninger i anlægget af haven. Man må ikke grave dybere end 50 cm. ned og der må ikke være skygge, der hvor kablerne er placeret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!