Haverådgivning

En haveplan under udarbejdelse efter havekonsultation

Havekonsultation

En havekonsultation er en god investering og sparer penge i længden.

Får I kun udnyttet en lille del af jeres have? Eller er I trætte af at plante ting, som ikke passer ind eller dør? Det er dyrt at etablere en have. Og endnu dyrere, hvis man køber en masse ting, som ikke fungerer efter hensigten eller dør. En havekonsultation er en god investering og sikrer jer mod at smide penge ud af vinduet.

Den grundlæggende struktur i en have er helt afgørende for det færdige resultat. Hvis ikke opbygningen/strukturen er på plads, så vil haven aldrig lykkes, uanset hvad man planter i den. De store linier anlægges først, hvorefter træer og større buske placeres. Først herefter anlægge bede og deres indhold. Det er blandt denne grundlæggende struktur af haven, som Gardening by Hall kan hjælpe med.

Havens indretning betyder utroligt meget for hvor meget og hvordan en have bliver brugt. Det kan være svært for den enkelte at sætte ord på hvorfor èn have ikke rigtigt fungerer, mens en anden gør. Hemmeligheden ligger tit i havens indretning. Ofte bliver en stor del af en have ikke brugt, fordi den ikke har nogen særlig funktion. Ved inddeling af haven i hyggelige og anvendelige haverum, bliver hele haven pludselig brugt.

Hvis der ikke sker noget særligt i den fjerneste del af haven, er det ikke så oplagt, at gå netop derned. Men hvis der er skabt et haverum med et specielt tema eller funktion – det kan være en skygget hyggekrog, et legested til børnene eller et arbejdsområde, så får området pludselig mere liv.

Opdeling af haven i flere mindre rum kan være en god løsning i større, men overskuelige og dermed måske også lidt kedelig haver. Hvis der mangler hygge i haven, kan en pergola eller en alkove være løsningen. Hvis man har flere funktioner i haven – fx. et legeområde og en køkkenhave, så virker det rigtigt fint at lave en klar opdeling mellem rummene.

Afskærmning er et emne, som jeg har meget fokus på i min rådgivning og i mine haveplaner. Man har brug for at være privat i sin have. Det bedste er at indrette en have, så man ikke har fornemmelsen af at have naboer – selvom de ligger tæt på. Gode virkemidler til at skabe denne illusion er klatrende vækster. De er gode til at afskærme og skabe rum på samme tid. En have med “loft” skaber intimitet og hygge.

At have en stor have giver ingen mening, hvis 90 procent af den ikke bliver brugt. Det er lettere at skabe intimitet og hygge i en lille have – eller i et mindre haverum. Det betyder nemlig, at hele haven ikke kan overskues og opleves på een gang, og det vækker nysgerrighed og interesse.

Behov, muligheder og drømme er forskellige. Gardening by Hall hjælper dig med at få den nye ide, som du ikke lige selv kunne komme på. Ser din have med nye øjne og ser muligheder, som du måske ikke selv ville have tænkt på.

Havekonsultation og haveplan

En havekonsultation er også udgangspunktet for en eventuel efterfølgende haveskitse- eller haveplan. Under havevandringen giver mine umiddelbare råd og vi tager sammen om mine løsningsforslag. Det giver mig et bedre grundlag for at lave den helt rigtige haveplan til jer. Det er også her, hvor jeg kigger efter hvad der fungerer, og hvad der med fordel kunne ændres til at passe til jeres behov og ønsker.

Hvis havekonsultationen sker i forbindelse med bestilling af en haveplan, så måler jeg samtid haven op i det omfang, som det er nødvendigt.

Efter havekonsultationen udarbejder jeg også gerne en haveplan for hele – eller dele af din have. Klik på linket her for at se eksempel på en haveplan.

Book en havekonsultation

Hos Gardening by Hall har I mulighed for at booke en havekonsultation. En havekonsultation er en havevandring, hvor vi gennemgår jeres have og de udfordringer, som I har. Det er en nem, hurtig og billig måde at få nogle konkrete ideer, som I selv kan arbejde videre på. Jeg kommer med friske øjne og er vant til at tænke i havedesign og opbygning af en have.

Ved en almindelig havekonsultation har jeg ikke set jeres have i forvejen. Forud for havekonsultationen vil jeg dog sende jer et spørgsmål, som jeg beder jer svare på til brug for min forberedelse af havekonsultationen. Det er også en fordel, hvis I har sendt mig billeder af haven og jeres udfordringer før jeg kommer ud til jer.

Som udgangspunkt tager I selv noter under havevandringen. I har dog også mulighed for at bede mig udarbejde 1-2 sider med noter fra havekonsultationen, som jeg sender til jer efterfølgende. Dette medfører et mértillæg på 600 kr. inkl. moms.

 

Mulighederne er mange. Det er bare om at komme i gang. Selv små ændringer kan skabe en stor forskel.

 

Kontaktoplysninger

Gardening By Hall
Bonnie Hall
Email: hall@gardeningbyhall.dk
Telefon: 20 82 86 46

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!