Haverådgivning

En haveplan under udarbejdelse efter havekonsultation

Havekonsultation hos Gardening by Hall.

Den grundlæggende struktur i en have er helt afgørende for det færdige resultat. Hvis ikke opbygningen/strukturen er på plads, så vil haven aldrig lykkes, uanset hvad man planter i den. De store linier anlægges først, hvorefter træer og større buske placeres. Først herefter anlægge bede og deres indhold. Det er blandt denne grundlæggende struktur af haven, som Gardening by Hall kan hjælpe med.

Havens indretning betyder utroligt meget for hvor meget og hvordan en have bliver brugt. Det kan være svært for den enkelte at sætte ord på hvorfor èn have ikke rigtigt fungerer, mens en anden gør. Hemmeligheden ligger tit i havens indretning. Ofte bliver en stor del af en have ikke brugt, fordi den ikke har nogen særlig funktion. Ved inddeling af haven i hyggelige og anvendelige haverum, bliver hele haven pludselig brugt.

Hvis der ikke sker noget særligt i den fjerneste del af haven, er det ikke så oplagt, at gå netop derned. Men hvis der er skabt et haverum med et specielt tema eller funktion – det kan være en skygget hyggekrog, et legested til børnene eller et arbejdsområde, så får området pludselig mere liv.

At have en stor have giver ingen mening, hvis 90 procent af den ikke bliver brugt. Det er lettere at skabe intimitet og hygge i en lille have – eller i et mindre haverum. Det betyder nemlig, at hele haven ikke kan overskues og opleves på een gang, og det vækker nysgerrighed og interesse.

Behov, muligheder og drømme er forskellige. Gardening by Hall hjælper dig med at få den nye ide, som du ikke lige selv kunne komme på. Ser din have med nye øjne og ser muligheder, som du måske ikke selv ville have tænkt på.

En uforpligtende havekonsultation.

Hos Gardening by Hall har I mulighed for en uforpligtende havekonsultation, hvor jeg kommer ud til jer – og vi snakker om de udfordringer, som I har med haven. Det er en nem, hurtig og billig måde at få nogle konkrete ideer, som I selv kan arbejde videre på. I er vant til at se på jeres have, men jeg kommer med friske øjne og er vant til at tænke i havedesign og opbygning af en have. Ved en almindelig havekonsultation har jeg ikke set jeres have i forvejen.

Opdeling af haven i flere mindre rum kan være en god løsning i større, men overskuelige og dermed måske også lidt kedelig haver. Hvis der mangler hygge i haven, kan en pergola eller en alkove være løsningen. Hvis man har flere funktioner i haven – fx. et legeområde og en køkkenhave, så virker det rigtigt fint at lave en klar opdeling mellem rummene.

Afskærmning er et emne, som jeg har meget fokus på i min rådgivning og i mine haveplaner. Man har brug for at være privat i sin have. Det bedste er at indrette en have, så man ikke har fornemmelsen af at have naboer – selvom de ligger tæt på. Gode virkemidler til at skabe denne illusion er klatrende vækster. De er gode til at afskærme og skabe rum på samme tid. En have med “loft” skaber intimitet og hygge.

En havekonsultation som udgangspunkt for en haveplan.

En havekonsultation er også et godt udgangspunkt for en efterfølgende haveplan. Havekonsultationen giver jer mine umiddelbare råd – og giver mig et bedre grundlag for at lave den helt rigtige haveplan til jer. Det er også her, hvor jeg kigger efter hvad der fungerer, og hvad der med fordel kunne ændres til at passe til jeres behov og ønsker.

Hvis havekonsultationen sker i forbindelse med bestilling af en haveplan, så måler jeg samtid haven op i det omfang, som det er nødvendigt. Dette afhænger også af om I selv har en målbar tegning af grunden eller ikke.

Efter havekonsultationen udarbejder jeg også gerne en haveplan for hele – eller dele af din have. Klik på linket her for at se eksempel på en haveplan.

Gardening by Hall tilbyder desuden at passe din have – helt eller delvist – året rundt, enten efter konkret aftale eller som en abonnementsordning, hvor du betaler et fast beløb om måneden.

Mulighederne er mange. Det er bare om at komme i gang. Selv små ændringer kan skabe en stor forskel.

Konsulenthonorar:

2 timers havekonsultation ved besøg i jeres have – 1.500 kr. inkl. moms. Havekonsultationen kan dog også foregå via mailkorrespondance efter forudgående fremsendelse af fotos og optegning af haven.
Aftaler kan også laves på timebasis for 800 kr. inkl. moms.

I forbindelse med en havekonsultation er det muligt at få udarbejdet en råskitse af en haveplan. Den vil typisk koste 3.000-5.000 kr. Skitsen er en “hurtig” stregtegning uden farver. Skitsen er ikke målbar.

En haveplan er en målbar plan over haven eller det stykke af haven, som planen angår. Haveplanen er mere detaljeret end haveskitsen og er farvelagt. Men en haveplan i hånden kan du gå direkte ud i haven og måle dig frem til hvor de forskellige elementer skal placeres. Udarbejdelse af en haveplan ligger typisk på 8.000-12.000 kr. inkl. moms, afhængig af havens størrelse og detaljeringsgrad. Med planen følger en fil med gode råd og vejledning, samt fotos af relevante elementer og beplantning. Hvis der skal udarbejdes planer for beplantning af de enkelte bede, vil dette medføre en merpris afhængig af bedenes størrelse og plantetæthed.

Pris for større projekter efter aftale.
Ved besøg uden for Storkøbenhavn tilkommer transporttillæg.

Kontaktoplysninger:

Gardening By Hall
Bonnie Hall
Email: hall@gardeningbyhall.dk
Telefon: 20 82 86 46

Send en besked

1 + 15 =

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!