Fra ingenting til frodig kolonihave ...

Besøg hos Claus Dalby

Claus Dalby have – the sunken garden – mit absolutte yndlingsrum i haven

På besøg hos Claus Dalby

Når man er en have-nørd som jeg, så bliver det bare ikke større end at blive inviteret til frokost hos Claus Dalby med efterfølgende personligt guidet tur i hans smukke have. Og det var virkelig også en oplevelse. Udover, at Hr. Dalby himself er et helt utroligt sødt og vidende menneske, så var det også en meget stor oplevelse af se haven live. Jeg har jo set haven på mange billeder og i mange programmer, men at være der selv var bare noget helt specielt.

Ulla, Susanne og jeg på bænken foran Claus Dalbys hus

At jeg så ovenikøbet var i selskab med andre fantastisk have-nørder denne dag, gjorde den absolut ikke mindre fantastisk. Der blev beundret haverum, spottet gode fotovinkler, spurgt til plantenavne og meget mere.

 

 

Claus Dalby er jo kendt for en meget høj og frodig beplantning i cottage garden stil, hvor planter skrues ned. Og det har han virkelig også gjort i hans meget store have. Jeg er vil med den plantestil, hvor buske, roser, stauder og sommerblomster kombineres med hinanden. Det giver en meget frodigt og smukt udtryk, som jeg selv er bruger i de fleste af mine bede.

Claus Dalbys hus

Længere nede i haven er der et haverum bestående at krydsende rosenportaler. Det er så smukt og godt tænkt – og giver en helt fantastisk effekt. Portalerne er både meget høje og brede og kræver derfor sin plads, men det er der jo også her. Rigeligt med plads til at lege og få nye ideer.

Udover de meget frodige bede er der også områder i haven, som er mere skov-agtige. Jeg er personligt meget vild med de meget grønne og rolige områder langs havens kanter. At man så konstant og hele tiden kan spotte smukke krukker, opsatser mv. gør det ikke mindre fantastisk.

Jeg håber ikke, at det er sidste gang, jeg får muligheden for at besøge denne smukke have. Jeg kunne fx. også godt tænkelig at opleve den om foråret, hvor alle løgvæksterne er på sit højeste og bunden er dækket af Helleborus.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Åben have på lørdag den 16. juni 2018 kl. 13-17

Det var faktisk ikke meningen, men nu gør jeg det sgu. Holder åben have en eftermiddag, hvor haveinteresserede kan komme og besøge min lille kolonihave. Hvad kan man skabe på 3 år, når man er startet med ingenting - fra en bar muddermark uden hus? Man kan faktisk nå...

Udfordringen med kolonihavens stier

Alle gode gange 100 Nogle gange må man sande, at en plan bare ikke virker. At den næste plan bare heller ikke virker. Og måske heller ikke den næste igen. Så kan man bare håbe på, at man rammer plet i 4. forsøg. Sådan er det med mine havestier. Stier af stenmel og...

Nye projekter i kolonihaven

Ny havedam i kolonihaven Et af projekterne her i foråret i kolonihaven var at flytte havedammen til en ny placering. Før lå den inde i "syd-bedet" - det store bed foran huset. Den nye placering er meget bedre. Den ligger nu i skøn forlængelse af terrassen, men har...

Forspiring og sne i marts

Jeg gider det ikke. Slet ikke. Frost og sne hører til i januar og måske februar, men ikke i marts måned. I marts er jeg gået i forår-mood med forspiring og jordforbedring. Jeg har så mange planer for foråret - jeg skal ændre formen på havedammen, lave et tag til...

Vinter-projekter og frost i kolonihaven

Når haven står helt "nøgen" om vinteren, så ser man for alvor dens struktur. Den grundlæggende opbygning uden beplantning. Det er en god anledning til at kigge sin have efter i sømmende - og spørge sig selv om man burde ændre lidt på indretningen. Det er nu, hvor man...

Lav en let sofa-sove-briks

Sofabriksen i Ugebladet Hjemmet   For nogle uger siden faldt jeg over nedenstående billede i Ugebladet Hjemmet. Det er et foto af sofa-sove-briksen i mit kolonihavehus. Det fremgår af teksten, at den er bygget af gamle køkkenelementer. Det er den nu ikke. Det er...

Sådan så der ud, da jeg overtog haven. Læs begyndelsen på historien her.

Nyhedsbrev

Blog-galleri

Brug af billeder

Du er velkommen til at låne mine billeder til private formål, hvis du skriver, hvor du har dem fra og med link til min blog. Hvis du ønsker at bruge dem kommercielt, så send mig en mail på hall@gardeningbyhall.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!