Bede

Stilen i dine bede fortæller meget om dig og din havesmag.

Et bed skal være smukt hele sæsonen – fra tidligt forår til sent efterår, og måske endda også byde på stedsegrønne elementer, der giver haven karakter om vinteren. Det handler om at skabe sammensætninger, så forskellige buske, stauder og sommerblomster afløser hinandens blomstring. 

Ved anlæg af et nyt staudebed tages der udgangsunt i hvilke farvetoner, som man ønsker. Skal det være roligt blide nuancer eller et flammebed med masse af farve. Man kan også inddele haven i flere haverum, hvor farvetoner og stil er forskellig for på den måde, at få en varierende have med en masse spændende indtryk.

Man skal også tage stilling til havens overordnede stil. Hvem bor her? – og hvad vil man gerne signalere med sin have?

Lige, skarpe kanter med gentagelse af få planter giver indtryk af ro, ordentlighed og systematik.

Bede i Cottage Garden stil, hvor buske, stauder, roser og sommerblomster er blandet ind mellem hinanden, indikerer en mere afslappet havestil, hvor man elsker frodighed, men ikke nødvendigvis gider luge hele tiden.

Tilsvarende fortæller selve plantevalget også meget om haveejerens personlighed. De store skærmplanter signalerer grøftekant og afslapning, hvor formklippet buksbom giver et mere stringent udtryk. Der er mange måder at sammensætte et bed på, og både form og indhold giver mulighed for at skabe et personligt bed, som passer til haven og den pågældende haveejer.

En plan over et bed kunne se ud, som vist på billedet. Bedet er forholdsvist tæt beplantet med en lang blomstringperiode fra april til november.

Kontakt Gardening by Hall hvis du ønsker en havekonsultation om rådgivning vedrørende sammensætningen af et bed eller har brug for en haveplan til et ny bed.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!