Afskærmning

På billedet ovenover ses en måde at skabe afskærmning mod naboen på. Alkoven i pergolaen skaber samtidigt et lille haverum. Altså skaber løsningen flere funktioner samtidigt.

Nedenunder ses en løsning på afskærmning mod vej. Denne pergola skaber også et haverum i sig selv. Beplantningen (kaprifolie, roser og blåregn) vil med tiden vokse op og skabe et jungleagtigt loft.

Afskærmning giver privatliv. Man bestemmer hvordan haven skal ses og opleves, eller skærmes for indkig eller udkig. Afskærmning giver også mulighed for at gemme mindre kønne ting i haven, som man er nødt til at have, men helst ikke vil se, fx. kompostbunken, rodet, skraldespanden eller en grim væg eller plankeværk. Stedsegrønne planter og klatreplanter er især gode til afskærmning. Laurbær, buksbom, taks, efeu, for bare at nævne nogle, er alle rigtig gode til at afskærme og dække. Ved at bruge planterne på den rigtige måde kan man nemt forskønne haven og løse et problem. 

Hvis du har brug for at få afskærmet dele af din have, fx. fra indkig udefra, så kontakt Gardening by Hall for et tilbud. Mindre tiltag kan som regel gøre en stor forskel.

Haverum

Afskærmning

Bede

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

... og få besked, når der er nyt på bloggen.

Du er nu tilmeldt!